Spring naar content

Waarom moet mijn koor betalen voor deelname aan het festival?

De kosten voor het organiseren en leiden van een vijfdaags festival als Various Voices zijn aanzienlijk. Het festivalteam doet zijn uiterste best om de kosten van het festival te drukken, met name door overheidssubsidies en sponsoring. Het festival wordt echter voornamelijk gefinancierd door de koren en zangers die deelnemen. Hoewel het festivalteam ernaar streeft om de inschrijfkosten redelijk te houden, is de realiteit dat de prijzen stijgen, niet in de laatste plaats omdat het festival steeds meer koren en zangers verwelkomt, wat op zijn beurt grotere (en dus duurdere) concertlocaties vereist. Deze gestegen kosten zijn ook te wijten aan verschillende factoren, waaronder de stijgende inflatie in de afgelopen jaren en onze niet aflatende toewijding aan het bieden van de best mogelijke ervaring voor alle deelnemers.

We willen je verzekeren dat het inschrijfgeld voor het koor de waarde weerspiegelt die je van het festival zult ontvangen, inclusief toegang tot versterkende evenementen, uitzonderlijke optredens en een ondersteunende gemeenschap die diversiteit en eenheid viert. Het is belangrijk om te bedenken dat het zonder deze kosten een uitdaging zou zijn om de kwaliteit van het festival te handhaven.

Uw steun in de vorm van inschrijvingsgeld draagt bij tot de realisatie van Various Voices Brussels 2026 en wordt zeer gewaardeerd. Meerdere koren kunnen gebruik maken van het Support Programme. Mocht je na het lezen van deze FAQ nog vragen hebben of hulp nodig hebben bij het registratieproces, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons support team (info@various-voices.be).