Spring naar content

het europese festival van LGBTQI+ koren
Van 24 tot 28 juni 2026

Various Voices komt naar Brussel in 2026

5 dagen concerten, 120 LGBTQI+ koren, 4000 zangers

Various Voices vindt iedere 4 jaar plaats in een andere Europese stad en gebruikt de kracht van zang om een betere, inclusievere en meer solidaire wereld te bouwen.

De koren uit meer dan 20 landen hebben elk hun eigen cultuur en pop-rock repertoire om te ontdekken. Van grootse gezamenlijke optredens tot intieme concerten, er is voor elk wat wils!

Activisme
CREATIVITEIT
INCLUSIE
DUURZAAMHEID
VREUGDE

OPENHEID
INTERACTIE
SOLIDARITEIT
DIVERSITEIT

Doe mee met het festival

Various Voices is een opportuniteit voor de LGBTQI+ gemeenschap om onze trots te vieren, onze stemmen te laten horen en onze harten te laten spreken.

Various Voices gaat om het delen van emoties met het publiek. Voor de LGBTQI+ koren van Europa, is het een kans om ons te verenigen met muziek, om elkaar te leren kennen en natuurlijk te feesten. De rest van de stad is natuurlijk meer dan welkom!

Muziek is een universele taal. Kom en geniet met ons van het zingen als communicatieve daad, op onze shows of tijdens onze activiteiten waar jij ook mee kan zingen.

Play Video

Een fabuleus team!

Het festival wordt georganiseerd door LGBTQI+ koor Sing Out Brussels! (The Fabulous Queer Choir), met steun van Legato.

Bij Sing Out Brussels! Zijn we in onze nopjes dat we Various Voices in 2026 mogen hosten. Een gepassioneerd team van vrijwilligers werkt al aan de voorbereiding van het festival sinds 2020.

Om dit grootschalig project tot leven te brengen, zijn we relaties met verschillende partners en organisaties aangegaan. Zoveel mensen werken achter de schermen om dit evenement waar te maken. Laat ons even kennismaken.

TK1_4271

Nieuws

Met Sing Out Brussels!, ons team op het Hand in Hand festival in Bristol

Het koor Sing Out Brussels!, dat in 2026 het Various Voices festival in Brussel organiseert, is te gast op het Hand in Hand festival in…

Lees meer

Spaar nu om je voor te bereiden op je bezoek aan Brussel!

Het bijzondere aan Various Voices is dat de belangrijkste bron van financiering afkomstig is van de koren en koorzangers die deelnemen. Sinds de oprichting bijna…

Lees meer

Maak kennis met Simon, verantwoordelijk voor de artistieke leiding van het festival!

“Ik ben heel blij dat ik eindelijk officieel kan aankondigen dat ik benoemd ben tot Artistiek Directeur van het European Various Voices Festival, dat in…

Lees meer