Spring naar content
TBK_7074-Edit

Various Voices Rising – Nu al festivalsfeer in Brussel

Drie Europese koren op het podium!

21 juni 2024

Als onderdeel van de “Rendez-vous à Bruxelles” georganiseerd door Legato, organiseerde het gastkoor van het komende Sing Out Brussels! festival “Various Voices Rising”, een show die drie LGBTQI+ koren samenbrengt op het podium om een oproep voor Europese solidariteit te lanceren. Voces Gaudii (Warschau, Polen), DynamiQ Voices (Utrecht, Nederland) en natuurlijk Sing Out Brussels! brachten een selectie van hun repertoire voor een volle zaal. Het evenement werd gepromoot in de media. Zie deze televisiereportage.

Er heerste al een festivalsfeer in Brussel. Bijna 150 zangers waren aanwezig, de deelnemers aan de “Rendez-vous” niet meegerekend. Het weekend begon op vrijdag met een repetitie die de gelegenheid bood om elkaar te leren kennen door samen het podium te delen voor Brave, ons gezamenlijke lied. Op zaterdagochtend namen veel zangers deel aan de L-Tour, een LGBTQI+ rondleiding door Brussel. In de namiddag werden spelletjes georganiseerd om de zangers te helpen elkaar te leren kennen en discussies aan te moedigen.

TBK_6222

Het concert op zaterdagavond werd voorafgegaan door een gezamenlijke vocale warming-up, achtereenvolgens geleid door elke koordirigent. Het was een moment van grote emotie en delen dat onze stemmen samenbracht in momenten van grote intensiteit. Daarna begon de show voor een enthousiast publiek, dat de diversiteit van de drie koren qua intentie, stijl en repertoire erg waardeerde.

Na deze triomf werd de avond voortgezet in het centrum van Brussel, in een voor de gelegenheid geprivatiseerde bar, waar de zangers en hun vrienden tot in de vroege uurtjes feestvierden. Het weekend werd afgesloten met een heerlijke brunch op zondag. Een zingende brunch, natuurlijk. Er werd veel gelachen en er waren ook een paar tranen. Maar we weten nu al dat we elkaar over twee jaar weer zullen zien in Brussel. “Various Voices Rising’ was nog geen Various Voices, maar de sfeer en de spirit zat er al wel in!

TBK_6737
TBK_6737