Spring naar content
thumbnail_IMG_7096

“Rendez-vous à Bruxelles”- Legato bezoekt ons

ONTDEK DE FESTIVALLOCATIES EN HET PROGRAMMA!

20 juni 2024

Deze “Rendez-vous in Brussel”, georganiseerd door Legato, bracht een twintigtal mensen samen van koren die lid zijn van deze Europese federatie van LGBTQI+-koren. Afkomstig uit Duitsland, Groot-Brittannië, Nederland, Italië, Spanje en Noorwegen genoten de deelnemers van een weekend in de hoofdstad van de Europese Unie, twee jaar voor de officiële opening van het festival.

Op zaterdagochtend leidde het organisatieteam hun gasten door het centrum van Brussel en ontdekten ze de belangrijkste locaties waar Various Voices Brussels 2026 zal plaatsvinden. De rondleiding begon bij het Centraal Station, om de toegankelijkheid van de locaties te illustreren. Onder het station ligt de C12, waar de dansavonden zullen plaatsvinden. Op een steenworp afstand ligt de Madeleine, waar op donderdagmiddag concerten worden gegeven. De rondleiding ging verder bij de Kunstberg, waar het buitenpodium van het festival zal worden opgezet.

thumbnail_IMG_7094

De groep doorkruiste vervolgens het Kunstbergpark om de site van het Various Voices Village op het Muséeplein te bereiken. Daarna ging het naar Bozar, het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Kris Schillemans, Corporate Events Manager, leidde ons door dit gebouw dat 100 jaar geleden door architect Victor Horta werd ontworpen en vertelde ons veel anekdotes over de geschiedenis van de locatie en in het bijzonder over de Henri Le Boeuf-zaal, waar de openings- en sluitingsceremonie zullen plaatsvinden. Onze bezoekers konden op het podium klimmen, de backstage-ruimte ontdekken, de Terarken-ruimte die we zullen gebruiken voor repetities en Salle M, de andere concertzaal van het gebouw, die momenteel wordt gerenoveerd. De rondleiding door Brussel eindigde bij Auditorium 490. Lees hier meer over al deze zalen.

Tijdens de lunch presenteerde onze artistiek leider Simon Paco het artistieke project aan de deelnemers: ceremonies, concerten en shows. Hij legde ook uit hoe elk koor dat wilde deelnemen aan het festival dat zou kunnen doen, door middel van concertmogelijkheden of door het zingen van het festivallied “Let your heart be heard”. Het festivalprogramma, dat momenteel wordt ontwikkeld, is hier beschikbaar. Het organisatieteam gaf vervolgens wat eerste praktische informatie, met name over de prijzen. De inschrijving voor koren opent op 1 september 2024. De vraag-en-antwoordsessie die volgde gaf de deelnemers de gelegenheid om een aantal punten te verduidelijken, en het organisatieteam van het festival de kans om een aantal kwesties aan te kaarten die moeten worden aangepakt om het project verder vorm te geven.

TBK_5754-Enhanced-NR
TBK_5754-Enhanced-NR