Spring naar content
thumbnail_IMG_4913

Spaar nu om je voor te bereiden op je bezoek aan Brussel!

We kunnen niet wachten om je in juni 2026 in Brussel te verwelkomen! Het festival lijkt misschien nog ver weg. Maar we zijn al hard bezig met de voorbereidingen.

26 december 2023

Het bijzondere aan Various Voices is dat de belangrijkste bron van financiering afkomstig is van de koren en koorzangers die deelnemen. Sinds de oprichting bijna 40 jaar geleden, is dit festival enorm groot geworden en vergt het aanzienlijke middelen, met name om voldoende grote zalen te huren. De overheid is over het algemeen bereid om dit evenement te steunen, maar vraagt in ruil daarvoor dat het open is voor de stad, wat extra middelen vereist. Zelfs als we heel ambitieus zijn in termen van sponsoring of mecenaat, zal het nooit mogelijk zijn om het festival gratis te maken.

Maar we kunnen er wel voor zorgen dat het toegankelijk is voor alle doelgroepen en alle budgetten. Naast de inspanningen van het organisatieteam om de prijzen onder controle te houden, zijn hier enkele tips die u kunt gebruiken om uw bezoek aan Brussel in 2026 voor te bereiden. We delen ze met je na een brainstormsessie die we organiseerden met Belgische LGBTQI+ koren en verenigingen.

1) Begin nu met sparen!
Om deel te nemen aan het festival moet je inschrijvingsgeld betalen, maar je moet ook je reis financieren (reis, verblijf, eten…). Je kunt nu beginnen met geld opzij te zetten: 10 euro per maand, 20 euro per maand… Dit bedrag zal je helpen wanneer je je eerste betalingen moet doen.

TBK_9701

2) Creëer een sociaal fonds in je koor
In 2018 richtte Sing Out Brussels! haar Fab Fund op om koorleden die deelnemen aan het festival Various Voices 2022 (verplaatst naar 2023) financieel te ondersteunen. De afgelopen vijf jaar hebben we aan dit fonds bijgedragen door middel van verschillende activiteiten

– Het runnen van een bar voor en na onze repetities op woensdagavond.
– Het maken en verkopen van wenskaarten voor iedereen
– Het verkopen van drankjes tijdens onze twee jaarlijkse werkweekenden
– Een zoet en hartig buffet bereid door onze koorleden tijdens onze concerten.

Dankzij deze verkoop konden we de deelname van 15 van de 55 koorleden aan het Various Voices 2023 festival financieel ondersteunen. Afhankelijk van hun behoeften hebben we hun inschrijfgeld en/of reis- en/of verblijfkosten geheel of gedeeltelijk gedekt!
Als je er nog geen hebt, raden we je aan om vandaag nog een sociaal fonds op te richten in je koor, rekening houdend met je behoeften en realiteit.

3) Deel deze boodschap
Deel dit bericht met de leden van je koor om hen op de hoogte te brengen van de voorbereidingen voor dit evenement.

4) Schrijf je in op onze nieuwsbrief
We zullen regelmatig informatie delen over de voorbereidingen voor het festival (openingsdatum voor inschrijvingen, prijzen, accommodatietips, eventuele voorkeurstarieven, enz.) Dit zijn slechts enkele van de manieren waarop je je kunt voorbereiden op het festival en de kosten laag kunt houden.

Nog andere ideeën? We horen graag van je!

TBK_8656
TBK_8656