Spring naar content
thumbnail_IMG_4228

Sing Out Brussels! op ontdekkingstocht naar de festivallocaties

Het team van Various Voices Brussels 2026 nam de leden van het gastkoor Sing Out Brussels! mee op een rondleiding langs de belangrijkste locaties van het festival.

02 oktober 2023

In het kader van de hervatting van de activiteiten na de zomervakantie namen de leden van Sing Out Brussels! op 30 september en 1 oktober deel aan een herverbindingsweekend. Op het programma stonden activiteiten zoals discussiegroepen over de identiteiten die naast elkaar bestaan binnen de groep en over de waarden van het koor. Maar ook een “Various Voices Singing City Tour” georganiseerd door het festivalteam! Een ervaring die logisch was aangezien Sing Out Brussels! afgelopen juni aanwezig was in Bologna. De koorleden kijken erg uit naar deze ervaring in hun thuisstad.

Twee uur lang wandelden de koorleden onder een prachtige herfstzon door de wijk Kunstberg, die in 2026 het hart van het festival zal vormen. Marina en Christophe, leden van het organisatieteam, herinnerden hen allereerst aan de waarden van het project en enkele belangrijke elementen: de data van het festival, het aantal koren en koorleden dat wordt verwacht, inclusiviteit en de wens om zich open te stellen voor de stad en haar inwoners.

thumbnail_IMG_4256

De zangers werden vervolgens voorgesteld aan de twee belangrijkste locaties van het festival: Square en Bozar. In deze twee onderling verbonden gebouwen zullen de belangrijkste evenementen plaatsvinden die gepland staan voor 2026. De zangers bespraken ook de verschillende opties voor het organiseren van grotere evenementen, buiten of op andere locaties. De leden van Sing Out stelden veel vragen en deelden hun ideeën, suggesties, adviezen en verbeterpunten, waarbij de nadruk werd gelegd op de goede bereikbaarheid van het festivalterrein, op een steenworp afstand van Brussel Centraal Station, en de centrale ligging, op een steenworp afstand van het historische centrum.

De route werd onderbroken door geïmproviseerde miniconcerten in de openbare ruimte. Dit was een gelegenheid om potentiële locaties uit te testen voor de Various Voices & the city-concerten die tijdens het festival zullen plaatsvinden! Dit korte bezoek gaf ons niet de kans om de gebouwen van binnen te bekijken, maar het gaf de zangers wel een goed voorproefje van het festival, wat hen ongetwijfeld zal inspireren om mee te werken aan de realisatie van dit geweldige project. Een meer gedetailleerd bezoek aan de locaties zal plaatsvinden op 15 juni 2024 als onderdeel van de “Rendez-vous à Bruxelles” georganiseerd door Legato met alle verantwoordelijken van de aangesloten koren.

thumbnail_IMG_4230
thumbnail_IMG_4230