Spring naar content
TBK_7060-Enhanced-NR

Maak kennis met Simon, verantwoordelijk voor de artistieke leiding van het festival!

Als queer persoon die actief betrokken wil zijn bij een LGBTQIA+ project, is Simon enthousiast over het werken aan dit project.

25 november 2023

“Ik ben heel blij dat ik eindelijk officieel kan aankondigen dat ik benoemd ben tot Artistiek Directeur van het European Various Voices Festival, dat in 2026 zal plaatsvinden in de Belgische hoofdstad”, zegt Simon Paco. “Het is een uitzonderlijk evenement dat elke 4 jaar in een ander Europees land plaatsvindt en LGBTQIA+ koren van over het hele continent en daarbuiten verwelkomt. Het is een kans voor de Europese hoofdstad om een uniek, internationaal en queer programma te organiseren. Het is voor mij een absolute eer om de rol van artistiek directeur op me te nemen voor dit 5-daagse festival dat plaatsvindt in het hele stadscentrum, inclusief BOZAR en Square”.

Als acteur, performer en kostuumontwerper heeft Simon ook een aantal voorstellingen geregisseerd, waaronder Antigone(s), Sunset Boulevard, L’initiatrice, My Fair Lady, Elisabeth en A German Life. De artiest werkte al samen met het koor Sing Out Brussel! voor hun show “School’s out“.

TBK_8982

“De teams van Various Voices 2026, Sing Out Brussels en alle deelnemende koren zullen samen met mij werken aan 2 ceremonies, 3 shows, 4 avonden en een reeks kleine concerten in heel Brussel,” legt Simon uit. “Ik vind het geweldig om mee te werken aan dit menselijke, gekke, grootse en collectieve project, dat niet alleen onze prachtige stad in de schijnwerpers zal zetten, maar ook de eenheid, inclusiviteit, solidariteit en vooral diversiteit van een gemeenschap die breekt met de normen van gender, seksualiteit enzovoort. Een festival door het prisma van muziek, dat natuurlijk Koninklijk, surrealistisch en feestelijk zal zijn, maar ook politiek in een tijd waarin de rechten die na zwaar bevochten gevechten zijn verworven, worden teruggedraaid in het licht van toenemend geweld tegen onze intersectionele gemeenschap”.

Simon neemt al actief deel aan de maandelijkse bijeenkomsten van het festivalteam. Aan het einde van de winter presenteert hij een eerste ontwerp van zijn artistieke visie.

TBK_7284
TBK_7284