Spring naar content
001_VARIOUS_VOICES_RS1-POST_D_OK1

Legato selecteert Brussels als volgende host voor Various Voices

De steun voor ons voorstel was overweldigend

05 november 2021

Het bestuur van Legato en de koren die er deel van uitmaken, gaven hun overweldigende steun aan de Brusselse kandidatuur om Various Voices in 2026 te organiseren.

Het proces om een locatie te vinden voor 2026 werd opgestart in Maart 2020, net toen de Covid-19 pandemie onze koren het zwijgen had opgelegd. De oprichting van Sing Out Brussels! Werd gedreven door dit doel: een editie van Various Voices organiseren. Het bestuur van ons koor dook direct in het proces. Onze intentieverklaring gaf de structuur en identiteit van het festival weer: een duurzaam, inclusief en participatief evenement dat open zou staan voor de stad en het beste zou maken van Brussel als Europese hoofdstad.

Een ambitieuze kandidatuur

Na de beginfase kwamen Brussel en Barcelona op de shortlist terecht. Nu was het tijd om een kandidatuurboek van 40 pagina’s te maken, met details van onze artistieke projecten, partners, de economische impact van het festival, de toegankelijkheid van de stad en zelfs de indruk die we wilden achterlaten. Het volledige kandidatuurboek is hier beschikbaar. Dit enorme werk hield ons team vele maanden bezig en was enkel mogelijk met steun van onze partners bij visit.brussels en MCI, die veel meer ervaring hadden dan wij.

Capture

Naast de kwaliteit van onze kandidatuur, moesten we ook de lid-koren van Legato voor ons winnen. Hoe zouden zij kunnen weerstaan aan de stranden van Barcelona? We moesten op zoek naar een alternatieve weg.

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden

We besloten dat onze gezichten onze grootste troef waren! Sing Out Brussels! Weerspiegelt de diversiteit van Europa, aangezien we een groot aantal nationaliteiten in onze groep hebben. We spraken de potentiële deelnemers van ons festival aan in een heel aantal talen (zelfs in het Catalaans, als knipoog naar onze vrienden uit Barcelona), en vroegen ieder lid van ons koor om één element van het festival voor te stellen bij een toeristische attractie.

De video werd geproduceerd door Julie Janssens, een lid van ons koor en het organiserend team, en werd gefinancierd door visit.brussels. Deze video hielp zonder twijfel de steun van zo’n groot publiek te winnen. We voelen ons vereerd door de erkenning voor ons werk en dit motiveert ons om een fabulous festival op poten te zetten!

Play Video