Spring naar content
Glass_Entrance_4_SQUARE-Bram_Goots

De festivalocaties ontdekken

SQUARE EN BOZAR IN DE HERFST

21 oktober 2022

Op deze herfstochtend bezoekt een deel van de Various Voices 2026 organisatoren de twee voornaamste festivallocaties, Square en Bozar, om een beter idee te krijgen van wat nodig is voor de evenementen.

Contracten onderhandelen

We hadden zin in deze ontmoeting, samen met onze event expert Caroline van MCI, met offertes en plannen onder onze arm.

Vragen stellen

We bedachten verschillende hypothetische situaties die zich zouden kunnen voordoen en stelden onze contactpersonen bij deze locaties alle mogelijke vragen. Op die manier proberen we er ons ervan te verzekeren dat we op de hoogte zijn van alle implicaties, zodat we het evenement tot in de puntjes kunnen organiseren.

Hoe zullen we de beweging van festivalgangers en bezoekers tussen de locaties organiseren? Zijn de gangen geschikt om video te streamen? Hoe kunnen we de huur van ruimtes optimaliseren? Kunnen we catering voorzien wanneer het regent? Je zou er haast van gaan duizelen.

 

De koppen bij elkaar steken

We maakten lijsten van alle informatie die we nodig hebben voor de organisatie, zodat de evenementen zonder problemen kunnen verlopen. We lieten onze fantasie de vrije loop en zetten onze voeten dan terug op de grond, met het oog op de structurele en budgettaire realiteit. Soms zorgen dit soort limieten voor nog meer creativiteit.

We zoeken uit wanneer de feestjes zullen eindigen, passen het programma aan, denken aan het aantal kleedkamers en hoe lang het duurt om de locatie voor te bereiden. We controleren toegankelijkheid voor mensen met een verminderde mobiliteit en de maximale capaciteit van elke ruimte. Bozar bijvoorbeeld, is een unieke locatie met heel specifieke veiligheidsregels die de doorstroom van bezoekers beperkt.

Het festival krijgt vorm voor onze ogen!

We weten dat sommige van deze dingen kunnen veranderen tegen 2026, maar we hebben al zoveel zin om jullie hier te verwelkomen!

Play Video