Spring naar content
Brussels Summer Festival - BSF_EDAN0785_© visit.brussels - Eric Danhier

“Rendez-vous in Brussel” in juni 2024

Het festivalteam nodigt je uit om een weekend lang de belangrijkste festivallocaties te ontdekken en belangrijke thema's voor ons project te bespreken.

16 oktober 2023

Deze “Rendez-vous à Bruxelles” begint op vrijdag 14 juni met het eerste Legato Leadership College, van 9 tot 17 uur. Het motto van deze bijeenkomst is “Be the best you can be”, een weerspiegeling van onze inzet voor uitmuntendheid, diversiteit en inclusie in koormuziek. Of je nu koordirigent, koordirecteur, bestuurslid of zangcoach bent, je zult iets waardevols en inspirerends vinden in dit programma.

Gerenommeerde experts en praktijkmensen zullen sessies leiden om hun inzichten en ervaringen met je te delen. Je krijgt ook de kans om collega-koordleiders uit heel Europa te ontmoeten en ideeën uit te wisselen. Het doel is om je de vaardigheden, de kennis en het vertrouwen te geven om je koor naar nieuwe hoogten van artistieke en sociale impact te brengen. Je kunt je hier alvast inschrijven.

thumbnail_IMG_4372

De Brusselse ‘Rendez-vous’ zal plaatsvinden van vrijdagavond 14 tot zondag 16 juni 2024. Op het programma: een bezoek aan de locaties waar het festival in 2026 zal plaatsvinden en een informatiesessie waarin we ook enkele belangrijke thema’s kunnen bespreken (inclusiviteit, toegankelijkheid, enz.). Op zaterdagavond geven drie Europese koren een concert in het Cultureel Centrum van Ukkel: Sing Out Brussels!, DynamiQ Voices (Utrecht) en Voces Gaudii (Warschau). Dit is je kans om te proeven van het festival en zijn waarden. Het concert wordt gevolgd door een afterparty.

Zondag wordt een gezellige dag, met een nog te bevestigen brunch en concerten in openbare ruimtes, zoals ook het geval zal zijn tijdens het festival van 2026.

Mis deze kans niet om alvast een voorproefje te krijgen van de sfeer van het festival!

thumbnail_IMG_2786
thumbnail_IMG_2786