Spring naar content
TBK_0447-Enhanced-NR (1)

Het Team

Various Voices Brussels 2026 vzw

Various Voices is een non-profit, socio-cultureel evenement. De non-profit organisatie (vzw) dat het evenement organiseert is opgericht in 2022 om het festival te onderscheiden van andere Sing Out Brussels! projecten.

Simon Paco

Simon Paco is de artistieke leider van het festival. Als acteur, performer en kostuumontwerper heeft Simon ook verschillende shows geregisseerd: Antigone(s), Sunset Boulevard, L’initiatrice, My Fair Lady, Elisabeth, A German Life. Als queer persoon die actief betrokken wil zijn bij een LGBTQIA+-project, reageerde Simon enthousiast op ons voorstel tot samenwerking!

Emily Allison

Als jazz-zangeres, componist en arrangeur is Emily de muzikaal leider van het festival. Ze was mede-oprichter van ensembles LIFT (album uit 2014), Songs of Old (album uit 2020), Treehouse Days, en zingt als onderdeel van de Parijse vocale groep EXEKO. Ze dirigeert Sing Out Brussels! sinds de oprichting.

Marina Belotti

Marina is een toegewijde feministe die actief betrokken is bij het ondersteunen van LGBTQI+ rechten. Als mede-oprichter van Sing Out Brussels!, maakt ze sinds 2018 deel uit van grootschalige kunst- en cultuurprojecten. Met 20 jaar professionele ervaring in projectmanagement zal Marina de coördinatie met lokale, nationale en Europese autoriteiten beheren Ze zorgt tevens voor ons budget.

Christophe Cordier

Sing Out Brussels! mede-oprichter Christophe heeft jarenlange ervaring met het sturen van koren, het organiseren van evenementen en fondsenwerving. Hij is al 20 jaar actief betrokken bij de Brusselse LGBTQI+-gemeenschap en heeft een uitgebreid netwerk opgebouwd in de regio Brussel, alsook ervaring opgedaan met het coördineren van grote projecten.

Julie Loriaux

Julie, voormalig lid van het bestuur van Legato, brengt haar architecten-blik mee naar de ontwikkeling van het festival, met name bij het selecteren van locaties. Ze is mede-oprichter van Sing Out Brussels! en is ook bekend in Brussel voor “Cuir as Folk”-avonden waar ze optreedt als drag king, dus ze zal ook onze link naar het nachtleven zijn!

Julie Janssens

Julie heeft zingt sinds in Sing Out Brussels! en produceert regelmatig audiovisuele content voor het koor. Als queer artiest en activist streeft Julie ernaar genderstereotypen af te breken en een meer inclusieve wereld op te bouwen. Julie’s talent voor logistiek en professionele ervaring zullen een troef zijn als onderdeel van het team dat het festival organiseert.

Elli Tessier

Elli nam voor het eerst deel aan Various Voices in Bologna en dat inspireerde hem om mee te werken aan de organisatie van het festival in Brussel. Als transpersoon wil Elli een inclusief festival waar alle letters van het LGBTQI+ acroniem hun plaats hebben.

Walid Aissaoui

Als ervaren toeristische gids zorgt Walid ervoor dat je de meest verrassende plekjes van Brussel niet mist. Hij zingt als lid van Sing Out Brussels! en creëert choreografie voor optredens van het koor. Zijn kennis van de Brusselse toeristische sector en grenzeloze creativiteit zullen een grote troef zijn voor het team.

Damien Wauters

Damien nam al deel aan drie edities van Various Voices (Dublin, München en Bologna). Hij heeft de ontwikkeling van het Brusselse project vanaf het begin gevolgd. Als jonge gepensioneerde wil hij graag zijn vrije tijd besteden aan de organisatie van dit prachtige menselijke en muzikale avontuur.

Damien Safie

Damien is grafisch ontwerper en geeft ook les aan ERG (Ecole supérieure des arts). Hij is lid geweest van Sing Out Brussels! vanaf het begin en creëert beeldmateriaal voor het koor. Zijn bijdrage aan het festival is de grafische identiteit, die tot stand kwam in samenwerking met zijn bedrijf [link] Kidnap Your Designer.

Josephine Landgraf

Josephine heeft een achtergrond in marketing en projectmanagement. Haar organisatorische bekwaamheid en teamgeest zijn van onschatbare waarde gebleken in haar rol in het bestuur van Sing Out Brussels! Ze voegt zich bij het Various Voices-team met als doel het festival inclusiever en duurzamer te maken.

Thomas Vilquin

Als docent aan de Architectuurfaculteit La Cambre-Horta van de ULB ligt de focus van Thomas op duurzaamheid. Deze waardevolle ervaring brengt hij mee naar het team dat het festival organiseert. In zijn vrije tijd is Thomas scenarist en werkte hij aan de Belgische queer webserie ‘La théorie du Y’.

Play Video

Sing out brussels!

Sing Out Brussels! (The Fabulous Queer Choir) zal de Brusselse editie van Various Voices hosten. Het Europese LGBTQI+ festival wordt elke vier jaar gehouden, telkens in een andere stad, met een andere koor dat de leiding neemt.

De kandidaatsteden voor Various Voices 2026, Brussel en Barcelona, dienden hun kandidatuur in, samen met een video, en na een stemming in 2021, selecteerden het bestuur van Legato en de koren die lid zijn, Sing Out Brussels als organisator.

Opgericht in 2018, Sing Out Brussels! is een gemeenschapskoor dat elk lid verwelkomd met respect voor hun identiteit. Welwillendheid, vrijheid, transparantie en solidariteit zijn de basisprincipes van ons optreden.

TBK_9515-Enhanced-NR (1)
thumbnail_IMG_5750

Onze LGBTQI+ identiteit is van diep belang voor ons. Het speelt een rol bij de manier waarop we diverse zangers rekruteren, hoe we ons repertoire en de thema's van onze shows kiezen, hoe we het koor veiliger maken door voortdurende reflectie en verbetering, met wie we beslissen om samen te werken, onze aanwezigheid op LGBTQI+-evenementen in Brussel en de LGBTQI+ doelen die we steunen.

Onze leden weerspiegelen nauwkeurig de internationale identiteit van Brussel, met leden uit meer dan 20 landen die 15 verschillende talen spreken.

Play Video

Legato

Legato, de Europese Federatie van LGBTQI+ Koren, brengt meer dan 120 koren en meer dan 4000 zangers uit meer dan 20 landen samen en ondersteunt en houdt toezicht op de organisatie van het festival.

De eerste editie van het festival vond plaats in Keulen in 1985 met vier koren uit vier landen, terwijl de meest recente editie 110 koren en 3500 zangers uit 19 verschillende landen naar Bologna bracht.

Hoewel Various Voices is gegroeid, heeft het zijn kernidentiteit behouden: een festival dat ons samenbrengt, ons hart raakt en sterke waarden uitdraagt. Scroll naar beneden voor de video van het festival van 2018 in München.

Play Video

visit.brussels

Het Brusselse toeristen infopunt heeft een op maat gemaakte LGBTQI+-toerisme strategie ontwikkeld en heeft zijn steun verleend aan Various Voices Brussels 2026. Ons bod is opgesteld in samenwerking met hun Conventie Bureau.

Play Video