Spring naar content

Waarom moeten de deelnemers betalen als hun koor al betaald heeft?

De kosten voor het organiseren en runnen van een vijfdaags festival als Various Voices zijn aanzienlijk. Het festivalteam doet zijn uiterste best om de kosten van het festival te drukken, met name door overheidssubsidies en sponsoring. Het festival wordt echter voornamelijk gefinancierd door de koren en afgevaardigden die deelnemen. Hoewel het festivalteam ernaar streeft om de inschrijfkosten redelijk te houden, is de realiteit dat de prijzen stijgen, niet in de laatste plaats omdat het festival steeds meer koren en afgevaardigden verwelkomt, wat op zijn beurt meer en grotere (en dus duurdere) concertlocaties vereist. Deze gestegen kosten zijn ook te wijten aan verschillende factoren, waaronder de stijgende inflatie in de afgelopen jaren en onze niet aflatende inzet om de best mogelijke ervaring voor alle deelnemers te bieden.

We willen je verzekeren dat het inschrijvingsgeld voor deelnemers de waarde weerspiegelt die je van het festival krijgt, inclusief toegang tot versterkende evenementen, uitzonderlijke optredens en een ondersteunende gemeenschap die diversiteit en eenheid viert. Het is essentieel om te bedenken dat het zonder deze kosten een uitdaging zou zijn om de kwaliteit van het festival te handhaven.

Uw steun in de vorm van inschrijvingsgeld is essentieel om Various Voices Brussels 2026 tot leven te brengen en wordt zeer gewaardeerd. Houd er rekening mee dat verschillende deelnemers kunnen profiteren van het Support Programme. We hebben ook een Solidarity Fund opgericht voor mensen die niet in aanmerking komen voor het Support Programme.

De individuele registratieverplichting is er om verschillende belangrijke redenen:

  1. Financiering van het Festival: Various Voices Brussels 2026 is een evenement dat door de gemeenschap wordt aangestuurd, en de inschrijvingsgelden voor de deelnemers spelen een cruciale rol in de totstandkoming ervan. Deze bijdragen dekken verschillende kosten van het evenement, zoals de huur van de locatie, de uitrusting, de vergoeding van professionele artiesten of technici, de veiligheid en het garanderen van een veilige en gedenkwaardige ervaring voor alle deelnemers. Het is belangrijk om te weten dat het inschrijvingsgeld van de deelnemers het festival slechts gedeeltelijk financiert.
  2. Toegankelijkheid: Het individueel registreren van deelnemers zorgt ervoor dat elke deelnemer relevante updates over het evenement ontvangt, inclusief schema’s en details over optredens.
  3. Nauwkeurige registratie: Dankzij individuele registraties kunnen we nauwkeurige gegevens bijhouden van alle deelnemers. Dit is cruciaal voor de planning van het evenement, de veiligheid en effectieve communicatie.
  4. Inclusiviteit: Individuele registratie biedt deelnemers de mogelijkheid om specifieke voorkeuren of vereisten aan te geven, zoals toegankelijkheidswensen.
  5. Aansprakelijkheid en verzekeringen: Individuele registraties helpen ons bij het beheren van aansprakelijkheid en verklaringen van afstand. De registratie van elke deelnemer bevat de nodige overeenkomsten en toestemmingen, die essentieel zijn voor de veiligheid en het welzijn van alle betrokkenen.