Spring naar content
Belgian Pride Brussels 2019 - Pride Parade_EDA_9956_© visit.brussels - Eric Danhier

DOE MEE MET HET FESTIVAL

3 MANIEREN OM MEE TE DOEN

Geniet van 5 dagen zingen, feesten en vieren!

Ben je lid van een Legato of Gala koor? Elk koor zal een 30-minuten durend concert houden en ook deelnemen aan andere evenementen. Toitoitoi!

Jouw koor (van gelijk welke identiteit) wil meedoen? Je zingt graag, maar je zit niet in een koor? Je wil graag deel uitmaken van deze ervaring? Kom met ons mee zingen!

Wil je genieten van de concerten en evenementen vanaf een comfortabele plek in het publiek? Zet je oren al maar open!

TK1_5866

WE TONEN HET TALENT VAN LGBTQI+ KOREN!

Various Voices zet de diversiteit en muzikale rijkdom van LGBTQI+ koren van over heel Europa (en nog veel verder) in de verf!

Koren die graag willen deelnemen aan het festival moeten verplicht lid worden van Legato of Gala.

Elk deelnemend LGBTQI+ koor geeft een concert van 30 minuten tijdens het festival, en zal ook deel uitmaken van tenminste een ander evenement (show, straatconcert…) en ons "Let your heart be heard" gala.

TK1_5424
TK1_4700

Er zijn twee stappen om in te schrijven voor het festival: koren registreren zich eerst en dan kunnen individuele zangers en begeleiders zich inschrijven.

Koren betalen inschrijvingsgeld afhankelijk van het aantal leden dat deelneemt en de datum van registratie.

Zangers betalen ook inschrijvingsgeld, afhankelijk van de datum van hun inschrijving. Registreren voor het festival geeft zangers toegang tot alle evenementen en een aantal andere voordelen. We werken aan een programma voor financiële steun.

SCHRIJF JE IN VANAF SEPTEMBER 2024

Belgian Pride Festival 2018EDA_6248_© visit.brussels - Eric Danhier

Let your heart be heard

Open voor alle koren en alle zangers, met of zonder ervaring.

Je hoeft geen deel te zijn van een Legato of Gala-koor, je hoeft je niet te identificeren als LGBTQI+, je moet zelfs geen lid zijn van een ander koor. Dit evenement is gratis en open voor iedereen die onze waarden deelt en graag zingt.

Het festivallied, Let Your Heart Be Heard, werd speciaal voor het festival geschreven door Brussels componist Simon Finn. We willen het grootste aantal zangers ooit samenbrengen in Brussel om het lied samen met de LGBTQI+ koren en zangers van het festival te brengen.

Dit leuke, opbeurende evenement zal symbool staan voor de dromen die we delen en de vreugde die we voelen wanneer we samen zingen.

Belgian Pride Festival 2018 - bâtiments - gebouwen buildingsEDA_5305_© visit.brussels - Eric Danhier
Drapeau cinquantenaire

We willen dit evenement gebruiken om een sterke boodschap te sturen vanuit de hoofdstad van de Europese Unie.

Je kan deelnemen als lid van het koor, of als individuele zanger. Heb je nog nooit in een koor gezongen? Dan is dit een uitstekende kans om het te proberen.

We zullen een partituur en opnames voorzien om je te helpen het lied te leren en organiseren repetities in groep tijdens het festival.

Klinkt dat goed? Wil je mee in dit avontuur met je koor, met je vrienden, of als individu?

INSCHRIJVING VANAF SEPTEMBER 2025

TK1_5985

VERBINDING MET HET PUBLIEK

Dat klinkt als muziek in je oren!

De meeste evenementen die gepland zijn voor het festival, zullen open zijn voor het publiek. Sommige zijn gratis (zoals straatconcerten en evenementen op publieke plaatsen) en er zullen tickets verkocht worden voor de andere.

TICKETVERKOOP START IN SEPTEMBER 2025